Reiseblogg

Liv på Preliminary Rounds i Nederland

Vel tilbake i Trondheim er det på tide med en liten EYP-oppdatering, for hva er vel bedre enn å avslutte juleferien som komitéleder i utlandet? Fra fredag 12. til søndag 14. januar befant jeg meg i Zundert og Breda som ligger i den sørlige delen av Nederland. Der ble én av flere Preliminary Rounds of EYP the Netherlands avholdt. Jeg fikk vite at jeg måtte reise langt for å komme meg til Zundert, et tettsted som selv nederlendere ikke har hørt om, på tross av at det er Vincent Van Gogh sin fødeby. Om vi går i oss selv som nordmenn, ser for oss vårt langstrakte land og tenker over hva det vil si å «reise langt», så var én og en halv time på tog relativt overkommelig.

Fredagen tilbragte vi på en skole i Zundert der vi hadde teambuilding, trainings og forberedelser. Lørdag stilte jeg spent som komitéleder for FEMM (Committee on Women’s Rights and Gender Equality) og hadde en intens og produktiv dag med en hyggelig gruppe nederlandske ungdommer. Søndag morgen dro vi til Breda der generalforsamlingen skulle avholdes. Etter mye arbeid fra strukturerte hoved-arrangører kunne vi samles på kommunehuset for innholdsrike og reflekterte debatter. Selv ordføreren i Breda hadde tatt turen for å tale på slutten. Han var kun én av flere som fremhevet viktigheten av arbeidet vi gjør med å engasjere europeisk ungdom. Hverdagen er nå tilbake for fullt for min del og neste sesjon er ikke planlagt enda, men jeg vil uansett benytte sjansen til å ønske alle som skal ut i løpet av våren lykke til og godt jobbet, uansett hvilken rolle du fyller!

– Liv Marie, Januar 2018


Sara på NS i Litauen og Hviterussland

Sara i LINE

Hei hei alle sammen! Jeg kom i går hjem fra LINE 17, den 5. nationalsesjonen til EYP Lithuania og den 7. nationalsesjonen til EYP Belarus. Det spennende samarbeidet til de to national komiteene endte med en 5 dagers sesjon i Vilnius full av flotte mennesker, engasjement og samarbeid på tvers av grenser.

oppfordrer alle til å gripe sjansen, cross the LINE, ikke glemme deadLINE og søke , neste gang de ser en sesjon som virker borderLINE for spennende !

Sara, November 2017


Nina, Kristin og Lars-Erik på BNC-møte (Board of National Committees) i Berlin

HEI FRA BERLIN-GJENGEN! I helgen var Kristin og jeg i Berlin for høstmøtet til Board of National Committees, som finner sted to ganger i året. Der traff vi også Lars-Erik som sitter i den internasjonale Governing Body.

Her kommer representanter fra de ulike nasjonalkomiteene i EYP sammen (36/38 var representert nå!), og diskuterer og stemmer over policy changes, strategier osv.

Noen av tingene som ble tatt opp i helgen var for eksempel hvordan vi kan ta bedre vare på helsen til deltakere, hvordan vi kan promotere EYPs verdier bedre, hvordan vi kan nå flere ulike grupper i samfunnene vi kommer fra, og hvordan vi velger ut officials til ISer.

Lurer du på noe om hvordan BNC fungerer, eller hvordan EYP er strukturert internasjonalt så sjekk ut dokumentene på plattformen eller send oss en melding 🙂

– Kristin, Nina og Lars-Erik, November 2017


Lars Eirik på NS i Luxembourg

Tenkte jeg fikk ta etter Marthe, så her er eit litta minne fra nasjonalsesjonen i Luxembourg! Lux-sesjoner er defiiiiinitivt verdt å søke på – og NCS kommer i mars, keep your eyes open!
Og forresten, en sesjon med Lena Strehmann, Rose Cantillon eller Ignasi Cortés er 110% verdt det, total lads

– Lars Eirik, November 2017


Marthe på RS i Dublin

Tenkte å legge ut et lite bilde fra Dublin RS, min første sesjon som journalist! Utrolig gøy, fantastisk team, så om dere kan dra på Irske sesjoner anbefales det på det sterkeste!(Og om dere ser sesjoner Aijan Muktar eller Debra Daly er editor for bør dere hvert fall søke!)

Håper jeg får se flere bilder fra sesjoner folk har vært på, så jeg kan få inspirasjon til nye land og sesjoner som må besøkes!

– Marthe, Oktober 2017